03-03-2012 *Dames 1*

Tornado Dames 1 tegen Were-Di dames 3

Nadat we een paar zaterdagen geen wedstrijden hebben gehad ging Tornado Dames 1 er vandaag weer vol tegen aan. Eindelijk weer een thuiswedstrijd en deze rust had ons goed gedaan.

We begonnen de eerste set al goed. Al snel stonden we ver voor. Dit kwam mede door de goede servicebeurt van Marjolein. Op het einde zakten we even in, we lieten de tegenstander een aantal punten halen. Uiteindelijk hebben we toch gewonnen met 25-14.

De tweede set werd wat spannender. Were-Di kwam beter in het spel en wij scoorden deze set minder met onze service. Dankzij de goede aanmoediging van de wisselspelers en geblesseerde spelers op de bank en de tips van onze coach Annemieke kwamen we weer in ons spel en wonnen we met 25-22.

We wisten dat we beter konden dan we in de tweede set hebben laten zien. Met wat meer overtuiging wonnen we ook de derde set met 25-18. Het blok van Sanne zorgde er voor dat de tegenstander weinig kon scoren. Wanneer de bal dan toch over het blok kwam, zorgde Marjolein ervoor dat deze met een mooie boog bij Femke, de spelverdeler kwam. Zij kon hier weer een goede set up van maken, waarop die door de aanvallers afgemaakt werd. Met haar harde aanval scoorde Karin weer een aantal punten. Ook Marieke was scherp. Vele aanvallen scoorde ze door de bal ver achterin te plaatsen. Ook een mooie redding voor aan het net leverde ons een punt op.

De laatste set was een echte overwinning. We lieten de tegenstander niet boven de 10 punten komen en maakten ze in met 25-8. Dit kwam door de goede service van Tornado. Twee lange servicebeurten van Majolein en Ineke zorgde er voor dat Were-Di niets te vertellen had.

Onze volgende wedstrijd is volgende week zaterdag om 15.00 uur tegen Achilles DS 4 in Beugen.