15-10-2011 *Dames 1*

Spannende overwinning door Dames 1 Tornado

Dames 1 van volleybalvereniging Tornado Nistelrode moest zaterdag 15 oktober spelen tegen Vollan ’65 dames 1 in Langeboom. Hoewel er na 3 wedstrijden nog weinig te zeggen is over de stand in de competitie stond Tornado wel op de eerste plek en Vollan op 2. Dit maakte dat de dames er gebrand op waren om te winnen en met veel enthousiasme aan de wedstrijd begonnen. De toon werd ook meteen gezet door het luide Vollan dat kon rekenen op een (geluids)tegenoffensief van Tornado. Zo droeg iedereen (in en buiten het veld) een steentje bij aan de wedstrijd.

De eerste set begon goed na een lekkere service van Geertje en een blok van Sanne. Toch moesten de dames er even inkomen. Lange tijd bleven de beide teams dicht bij elkaar, maar uiteindelijk wist Vollan uit te lopen en wonnen zij met 25-19. Tornado wist dat er meer in zat. In de tweede set speelde zij dan ook met heel veel overtuiging en concentratie, aan alles was te zien dat zij deze set wilde winnen. Goede passes door onder andere Ineke werden afgewisseld met knallende aanvallen van Karin. De set werd gewonnen met 16-25. Ook al smaakte dit naar meer, Tornado moest in de derde set de concentratie weer even terugvinden en kwam 7 punten achter te staan. Zij wisten deze achterstand in te lopen en kwamen op 13-13 gelijk. De rest van de rest bleef spannend, want ook Vollan wist mooie ballen te scoren.  Toch won het overtuigende spel van Tornado de set met 22-25. We hebben afgesproken over de 4e set niet te praten… maar de beste redding van de wedstrijd kwam wel uit deze set toen een bal werd gered die ‘onmogelijk’ vanuit het achterveld nog over het net kon komen. Iedereen was dus ook verbaasd toen dit wel lukte met dank aan Marieke! Het moge duidelijk  zijn dat deze set verder geen succes was en werd verloren met een teleurstellende 25-7. De winst van de wedstrijd kwam dus aan op de 5e set. Het lawaai in de zaal zette zich aan beide kanten voort en iedereen stond op scherp. In het begin een beetje té, want Tornado begon met wat rommelige foutjes en 3 punten achterstand. Zij hielden echter de moed erin en kwamen op 8-8 weer gelijk. Nadat de stand op 10-10 kwam liep Tornado uit en waren zij de spanning de baas door wederom goed verdedigingswerk, services en succesvolle acties aan het net. Vollan kwam er niet meer bij en Tornado won deze set en daarmee de wedstrijd met 12-15.

Het was een spannende en daarmee erg leuke wedstrijd! Wij danken Peter voor de coaching, het meegekomen publiek voor de support en onze sponsor, Van Tilburg mode&sport! Tornado dames 1 speelt haar volgende wedstrijd op 29 oktober thuis tegen Terraveen dames 3 om 17.30 uur in de Overbeek in Nistelrode. Ook dat belooft een spannende partij te worden, want Terraveen is de nieuwe nummer 1 in de poule, komt dus allen kijken!