25-01-2012 en 28-01-2012 *Dames 1*

Drukke week voor Tornado dames 1

Het was een drukke week voor Tornado dames 1 uit Nistelrode. Op woensdag een inhaalwedstrijd tegen de directe concurrent en op zaterdag een wedstrijd tegen een team onderaan in de ranglijst. Het waren wedstrijden met hoogte- en dieptepunten en met veel plezier en baalmomenten. In dit verslag lezen jullie waarom. Ook moesten we deze week een paar dames in het veld missen. We wensen Wendy en Geertje veel beterschap, hopelijk zijn jullie snel weer van de partij!! En we willen Linda feliciteren met de geboorte van haar zoontje Rens!!

Woensdag 25 januari Tornado – Vollan

De vorige wedstrijd tegen Vollan was er een van hoog niveau, alsof er een kampioenswedstrijd werd gespeeld en Tornado trok toen met 3-2 aan het langste eind. Met deze wedstrijd in het achterhoofd, Vollan op de tweede plek en Tornado op drie beloofde het dus een mooie wedstrijd te worden. En dat was het. Beide teams lieten zich van hun beste kant zien, maar Vollan bleek toch de sterkere te zijn. De eerste set verloor Tornado dan ook met 19-25. In de tweede set was het al een stuk spannender. Tornado liet goed spel zien en ook Vollan speelde op hoog niveau. Tornado verloor de set nipt door wat fouten aan het eind, met 24-26. Tornado ging in de loop van de wedstrijd steeds beter spelen en dat zette ze voort in de derde set. Met 25-15 winst deden de dames van Tornado dan ook wat van hen werd verwacht. Hoewel zij dit door hadden moeten zetten in set vier, wisten ze het daar net niet waar te maken. Ze verloren de set met 20-25. Eindstand van de wedstrijd: 3-1 voor Vollan. Maar wel een mooie wedstrijd met veel plezier gespeeld!

Zaterdag 28 januari Skunk – Tornado

De wedstrijd tegen Skunk was er een van een heel ander niveau en de dames van Tornado moesten vooral strijden tegen zichzelf. In de eerste set moesten ze even op gang komen. Femke nam, afwisselend met Susan, de spelverdeling van Geertje weer over en Margot speelde voor het eerst een hele wedstrijd op midden. Toen iedereen zijn draai had gevonden kwam het spelletje op gang en wist Tornado uit te lopen op Skunk. Er waren mooie aanvallen van Ineke en ook Marieke wist ondanks een sterk blok van Skunk de bal aan de andere kant te krijgen. Tornado won de set met 17-25. In de tweede set wist Tornado het spelletje niet op te pakken en kwamen zij op achterstand. Skunk ging hierdoor juist beter spelen. Ondanks wat knallende aanvallen van Karin en bemoedigende woorden van coach Annemieke wisten de dames niet meer op voorsprong te komen en verloren zij de set met 25-20. Een domper voor Tornado. In de derde set maakte Sanne haar opwachting op buiten en dit deed ze goed, ook Saskia kon als Libero weer haar opwachting maken. Skunk liep echter uit en Tornado moest haar best doen weer bij te komen. Dit lukte, maar Skunk trok toch aan het langste eind en won ook deze set, met 25-22. De vierde set moest Tornado dus pakken om nog te kunnen winnen. Ze wisten op voorsprong te blijven door onder andere een prachtig blok van Marjolein. Aan het einde van de set maakte de dames het weer even spannend door 4 achtereenvolgende servicefouten, maar wonnen ze de set toch met 20-25. Alles kwam toen aan op de vijfde set die erg spannend werd. Tornado kwam op achterstand, maar gelukkig wist Margot haar hoofd cool te houden en bracht ze Tornado met een aantal goede services en passes weer op 14-14. Ondanks deze inhaalslag wist Skunk toch te winnen met 16-14. Een teleurstellend verlies voor Tornado met 2-3.

Tornado dames 1 heeft een weekje rust. Hopelijk kunnen ze op 11 februari weer met frisse moed verder, tegen TFC om 15.15u in Odiliapeel.