Shirtsponsors

Klik hier voor bordsponsoren

Hoofdsponsor

van tilburg

Inschrijven

  • strict warning: Non-static method view::load() should not be called statically in /home/volleybaltorna/domains/volleybalclub-tornado.nl/public_html/sites/all/modules/views/views.module on line 906.
  • strict warning: Declaration of views_handler_argument::init() should be compatible with views_handler::init(&$view, $options) in /home/volleybaltorna/domains/volleybalclub-tornado.nl/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_argument.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_validate() should be compatible with views_handler::options_validate($form, &$form_state) in /home/volleybaltorna/domains/volleybalclub-tornado.nl/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.
  • strict warning: Declaration of views_handler_filter::options_submit() should be compatible with views_handler::options_submit($form, &$form_state) in /home/volleybaltorna/domains/volleybalclub-tornado.nl/public_html/sites/all/modules/views/handlers/views_handler_filter.inc on line 0.

Arbitragecommissie

Email: arbitrage@vc-tornado.nl

Hoofd : Erik Verkuijlen

Lid : Pieter van Rooij

Zoals er spelers nodig zijn bij een wedstrijd, zijn er ook scheidsrechters nodig die de wedstrijd leiden. De arbitragecommissie van volleybalclub Tornado Nistelrode regelt alle zaken die gaan over arbitrage. De meeste leden zullen weinig merken van onze taken, gezien de commissie achter de schermen werkt van de reguliere competitie.

Taken die de arbitragecommissie onder andere verricht zijn:

Aanwijzen van scheidsrechters bij thuiswedstrijden
Begeleiding en belangenbehartiging van alle, aan onze club gebonden, scheidsrechters.
Het verzorgen van bijscholing en opleidingen (in samenwerking met de NeVoBo) voor scheidsrechters.
En nog enkele kleine onvoorziene zaken.

Ieder seizoen zal de commissie de scheidsrechters up to date houden, door middel van brieven, waarbij spelregelwijzigingen en richtlijnen arbitrage worden vermeld. De arbitragecommissie zal veel gaan communiceren via e-mail, zoals de verzending van de indelingen en beschikbaarheidsformulieren. In de sporthal is een ‘info-map’ van onze arbitragecommissie aanwezig waarin de volgende dingen te vinden zijn:

Spelregelboekje
Arbitragereglement 
Informatie van de Arbitrage Commissie V.C. Tornado
Inschrijfformulieren voor een scheidsrechterscursus
Zelfbeoordelingformulieren voor scheidsrechters en rapporteurs
Rapporten betreffen strafbare feiten
Instructie voor het regiowedstrijdformulier

Zijn er mensen die een NeVoBo-scheidsrechterscursus willen volgen, dan kunnen die dit kenbaar maken bij een van de commissieleden. Het beste is het als je tegen het einde van elk seizoen je zelf op geeft.

Verder probeert de arbitragecommissie scheidsrechters die willen doorstromen voor te dragen voor promotie bij de R.C.A. (Regionale Commissie Arbitrage; regio zuid-oost).

Wanneer de competitie begint maakt de commissie voor de thuiswedstrijden een indeling wie wanneer fluit, doormiddel van aanwijzing. Iedere scheidsrechter krijgt een indeling toegestuurd, daarnaast is deze ook te vinden in de sportkantine. Wanneer

iemand niet kan op een bepaalde dag of tijd, dient men zelf voor een vervanger te zoeken en dit door te geven aan de commissie. Nadat de wedstrijd ten einde is moet de scheidsrechter ervoor zorgen dat de beoordelingsformulieren worden ingevuld. Ook de scheidsrechter kan een beoordelingsformulier invullen, deze is te vinden in de info-map. Deze dient dan ook opgestuurd te worden naar het regiokantoor. Voor de mogelijkheden vraag het even.

Daarnaast krijgen scheidsrechters nog twee blauwe consumptiebonnen van de barleider.

De scheidsrechters die fluiten in de hoogste regioklasse worden altijd persoonlijk benaderd door de commissie en voorzien van hun aangewezen wedstrijden.

Zijn er vragen en of opmerkingen van scheidsrechters of andere geïnteresseerden, dan kun je te allen tijde contact opnemen met de commissie.