Tornado N4-1 Kampioen!!

Wedstrijdverslag Tornado Niveau 4.1 (1-4-2012)

Om 13:00 uur was het dan zover, de meiden van Tornado Niveau 4.1 mochten de beslissende wedstrijd spelen tegen Van Tartwijk/VCH uit Schijndel. De afgelopen week was de spanning flink opgebouwd en was er zelfs thuis nog extra getraind op techniek. Tijdens deze wedstrijd tegen de nummer twee in de poule kon de eindstreep bereikt worden. Winnen betekende direct het kampioenschap!

Veel vrienden, kennissen en familie waren in Rosmalen, de tribunes zaten lekker vol. Ook de trainers Monique en Lobke waren er om aan te moedigen. De sfeer was perfect, de meiden waren gefocust (en een beetje gespannen) en iedereen keek uit naar een mooie wedstrijd. De coaches Jacqueline en Willy riepen het team bij elkaar voor de teamyell. En dat was er één, waarvan de zaal opkeek. “Zo, laat ze nu maar komen” dachten de jongedames van Tornado.

De zoemer ging en de eerste set kon beginnen. Tornado zat direct goed in het spel. Jelke pakte de pass van Jenkse goed op en Anne en Mirte maakte een paar snelle eerste punten. De posities van de tegenstander waren niet goed bezet, waardoor Tornado al snel een voorsprong nam. De opslag van Jelke werd drie keer achter elkaar in een punt omgezet en halverwege de set stond het 5-10 voor Tornado. Daarna kreeg Van Tartwijk/VCH meer grip op het spel en kwamen ze terug tot 10-12. De meegereisde Tornado supporters bleven achter de meiden staan en lieten van zich horen. Tornado deed er nog een schepje boven op en Mirte was nog nooit zo balvast. Na 13 minuten ging de eindzoemer en stond het 15-18 voor Tornado!

In de tweede set ging het gelijk op. Emma liet zien dat een pass geven haar gemakkelijk afgaat en Frederike legde met haar diepe opslag veel druk bij de tegenstander, waardoor Van Tartwijk niet makkelijk tot scoren kon komen. Een spannende set waarin het stuivertje wisselen was. Tornado bleef echter goed spelen. Voor Anne leek geen bal onbereikbaar en Jenske was vliegensvlug binnen de lijnen. Met nog twee minuten te gaan stond Tornado met 14-16 achter en moest er een tandje bij. De strakke opslagen van Emma leverde echter drie punten op, waardoor Tornado weer voor stond. Van Tartwijk/VCH leek het toen op te geven en maakte ook nog een paar fouten. In de laatste seconde kreeg Frederike nog een kans voor een mooie aanvalsbal, maar toen klonk de eindzoemer. Ook deze set won Tornado met 19-18. Tornado is nu officieel kampioen!

De wedstrijd tegen G’68 Maasdonk heeft Tornado beide sets verloren. Hoe dat kwam kun je beter aan de meiden zelf vragen, maar het heeft zeker meegespeeld dat het kampioensfeest al enigszins was begonnen. Na de wedstrijd namen Anne, Jelke, Frederike, Emma, Mirte en Jenske – onder luid applaus –hun eerste felicitaties ontvangst. Een prestatie om trots op te zijn!

Om zes uur ’s avonds zijn de jongedames gehuldigd in De Wervel van Sporthal de Overbeek in Nistelrode.