Tornado N4-2 Kampioen!!

Wedstrijdverslag Tornado Niveau 4.2 (1-4-2012)

Niveau 4 team 2 van vc Tornado, bestaande uit Isa van den Berg, Elze van den Heuvel, Joëlle Mooten, Hiske van der Linden, Maartje van der Linde en Daniëlle de Wit, moest op 1 april in sporthal de Hazelaar in Rosmalen de laatste 3 wedstrijden van het seizoen spelen. Zij stonden op kop in hun poule, met maar 4 punten (dat wil zeggen 1 gewonnen wedstrijd) voor op nummer 2 in hun poule.

De eerste wedstrijd tegen Peter Peters uit Schaijk gingen de meiden voortvarend van start! Mede door de goede service van Hiske stonden ze in een mum van tijd voor en gaven die voorsprong niet meer af. Door het uitstekende spel werd het puntenverschil zelfs alleen maar groter. Ook omdat Daniëlle Wit de tweede bal altijd heel goed wist te vangen, al moest ze daarvoor naar de andere kant van het veld! Uiteindelijk werd het 27-13. De tweede set was een kopie van de eerste: 28-8. Met grote overmacht werd de eerste wedstrijd dus binnengehaald… Dat gaf veel (zelf)vertrouwen voor het vervolg!

Meteen aansluitend moesten de meiden van Tornado niveau 4 team 2 aan de slag tegen de volgende tegenstander: Smash uit den Boxtel. Dat bleek al vrij snel veel zwaardere opgave… De meiden waren erg aan elkaar gewaagd en dat leverde heel mooi spel en hele spannende en lange rally’s op. Zo wist Isa de bal telkens weer goed onderhands te spelen naar de afvanger en werd door Joëlle vaak heel mooi bovenhands over het net gespeeld.

De in grote getale vanuit Nistelrode meegereisde supportersschare, bestaande uit ouders, broertjes, zusjes, opa’s oma’s en ander belangstellenden, zaten op het puntje van hun stoel. De spanning liep op tot grote hoogte…. Helaas mochten de aanmoedigingen op dat moment niet baten. Ondanks het goede spel werden beiden sets verloren (17-22) en (19-15).

Gelukkig kon daarna een half uurtje rust worden genomen. Even bijkomen van de spanning en opladen voor de laatste allesbeslissende partij. Nu moest het echt gaan gebeuren! Er mocht geen set meer verloren gaan anders zou nummer 2 in de poule alsnog met de eer gaan strijken. De wonden werden gelikt, extra energie toegediend (Mars/Snickers) en de moed verzameld….

Een N4 team van Ovoco uit Oss was de laatste grote hindernis op weg naar het kampioenschap. De meiden wisten dat het nu moest gebeuren en vol overgave gooiden ze zich in de strijd! Het werd een super spannende partij: Mede door de prachtige aangooien van Maartje konden de ballen vervolgens door Elze keurig bovenhands over het net worden gespeeld. De eerste set wisten de meiden zo een voorsprong te pakken die ze vervolgens tot het einde van de set goed hebben kunnen verdedigen (20-14). Nu nog maar één setje om het kampioenschap alsnog binnen te halen. Maar… deze ‘laatste loodjes’ wogen heel zwaar: Een groot gedeelte van de 2de set werd tegen een achterstand aangekeken. Maar gelukkig werd door het goede spel werd deze achterstand op het laatste moment omgebogen naar een kleine voorsprong. De spanning was enorm! Mede door het enthousiasme van de supporters werd het team over de streep getrokken… (19-16) WINST en KAMPIOEN!

De ontlading was enorm! Wat geweldig! De meiden (en supporters) waren door het dolle heen. Ze werden meteen hartelijk gefeliciteerd door Ine de Lorijn, die namens de jeugdcommissie iedere speelster een mooie bloem overhandigde.